Blog

Gdje mogu pronaći sigurnost

Otvaram novine i pogled mi pada na „crnu kroniku“. Ono što ondje čitam u meni stvara strah i neugodan osjećaj. To su loše stvari koje se događaju u mome gradu, u mome susjedstvu. A dok listam dalje, osjećaj nesigurnosti samo raste. Ratovi, katastrofe, ekologija. Što će biti od ovoga svijeta? Perspektiva koja se pritom otvara kod mene stvara samo loše osjećaje.

Stvara se strah od budućnosti, od onoga što tek dolazi. I strah od toga kako će meni biti. Sve mi to stvara strah. Pokušavam zaboraviti na te stvari. I pritom mi se nude različite mogućnosti. Naše društvo srdačno pozdravlja sve što mu pomaže da skrene misli: alkohol, drogu i sve ostalo. Ali to ne rješava probleme, nego ih čini još većima.

Mi kao ljudi nalazimo se u potrazi za sigurnošću i već kao mala djeca krećemo u tu potragu. Potreban nam je netko tko će nas štititi, tko nam može dati sigurnost. Zato je obitelj tako važna kao okvir odrastanja svakog djeteta.
Nažalost, u tom okviru ne dobivamo uvijek potrebnu sigurnost i zato postoji tako mnogo traumatiziranih ljudi. Posljedice su zastrašujuće, ali postoji nada. A ta nada je naš Stvoritelj, ta nada je Bog koji ima dobre planove za nas.
Za nas je važno upoznati Boga i uspostaviti odnos s njim. Nažalost, tu su naši grijesi koji nas odvajaju od Boga i koji su nas učinili usamljenima. I to nije sve, nego se nastavljaju širiti poput raka. Uništavaju nas i čine nam štetu. Ali postoji put povratka k Bogu. To je put nade i put u duboku sigurnost.

Taj put povratka k Bogu jest Isus Krist i nitko drugi. Samo preko Isusa Krista možemo stupiti u odnos s Bogom. Samo u Isusu Kristu nalazi se prava sigurnost. Ivan 3,16 Jer Bog tako uzljubi svijet te dade Sina svojega jedinorođenoga da
svaki koji vjeruje u njega ne propadne, nego ima život vječni.

I samo u ovom odnosu imam stvarnu sigurnost. I dok se sve drugo mijenja, Isus Krist nikada se na mijenja. O njemu Biblija govori: „Isus Krist jučer i danas isti je – i uvijeke.“ Hebrejima 13,8
Tko ima Isusa, ima sigurnu budućnost. Tko ima Isusa, ima vječni život. Tko ima Isusa, osjeća se sigurno čak i u nesigurnim vremenima.

Molitva:
Dragi Bože, potrebna mi je tvoja pomoć i zato dolazim k tebi. Najprije se želim pokajati zbog toga što sam se svojim grijesima i svojim neposluhom udaljio od tebe. Priznajem svoje grijehe pred tobom i molim te za oproštenje. I zahvaljujem ti za to što je Isus Krist umro za moje grijehe. Želim vjerom prihvatiti njegovu smrt i njegovu kaznu za moje grijehe i tako primiti oproštenje grijeha. I predajem ti svoj život i želim živjeti u zajedništvu s tobom. Molim te da mi daš sigurnost i mir koje nigdje u ovome svijetu ne mogu pronaći. Hvala ti da po Isusu Kristu imam vječni život i time vječnu sigurnost. Prihvaćam Isusa Krista kao Gospodara moga života, želim da me on vodi i želim mu biti poslušan.
Amen

Odgovori