021 782 530

Petrova 10, 21000 Split

Životne priče (2)

Rođena sam 1957. u Zagrebu, gdje sam završila osnovnu, srednju i višu školu. Ove 2017. napunila sam šezdeset godina. To je već puno godina, ali samo nešto malo manje od tog broja - jednostavno odmalena - i ja sam se pitala gdje je i što radi taj neki bog. Dok sam se to pitala, živjela sam nekim svojim životom. U ožujku 1979. udala sam se, mjesec dana kasnije diplomirala, a dva dana nakon toga zaposlila kao prodavačica u jednoj knjižari na odjelu papirnice. Godine 1981. Rodila sam prvog sina, a 1983. drugog. Danas sam u mirovini, još uvijek sam supruga, majka, svekrva dvjema prekrasnim ženama-snahama, baka trima unucima i jednoj unuci, sestra i šogorica. Uz OIB, ovo su neki najvažniji statistički podaci o meni. No, sažima li doista ova statistika sve najvažnije što ja jesam?

eine-abtreibung-ist-fuer-frauen-nie-eine-leichte-entscheidung-manche-kommen-ihr-leben-lang-nicht-darueber-hinweg-

"Pobačaj je doživio potpuni neuspjeh kao socijalna politika koja je trebala pomoći ženama", piše Serrin Foster, predsjednica udruge Feminists for Life. "Njime se odražava činjenica da smo iznevjerili žene."[1]

Joan Appleton bila je pobornica pobačaja pri organizaciji NOW i glavna medicinska sestra u jednoj klinici za pobačaje u američkoj saveznoj državi Virginia. Pitala se zašto je pobačaj "takva psihološka trauma za ženu i zašto je ženi tako teško donijeti tu odluku, ako je pobačaj uistinu prirodna stvar. Ako je tako ispravan, zašto se tako teško odlučiti na nj?"

Novo u trgovini

10,00 HRK
9,00 HRK po komadu za kupovinu najmanje 20
8,00 HRK po komadu za kupovinu najmanje 100
6,00 HRK po komadu za kupovinu najmanje 200
Kalendar "ZRAKE SVJETLOSTI" 2018.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.