Srijeda, 25 Prosinac 2019

Mia Morača o Velikom Danu: Najveći smo dar za Božić već dobili, a to je Isus Krist, naš Bog i Spasitelj

Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Advent nam je potiho došao, a evo, isto tako, u tišini prošao. Stigao nam je i Božić, najradosniji kršćanski blagdan. Cijeli grad je ukrašen, a kućice na rivi krcate su ljudima. Svi se vesele i uživaju u slasticama najrazličitijih boja i okusa. Advent je za sve nas bio vrijeme iščekivanja, vrijeme radosti, veselja i zbližavanja, no ipak su najljepši oni trenuci kada je cijela obitelj okupljena oko Božićnog drvca i kad se, uz božićne pjesme, otvaraju pokloni.

Sve je to dio Božića i čini Božić još toplijim i ljepšim, no ne smijemo zaboraviti pravu bit tog radosnog blagdana. Ne smijemo zaboraviti što se na taj dan dogodilo prije 2000 godina: „Danas vam se u Davidovu gradu rodio Spasitelj - Krist Gospodin“ (Lk 2,11). Božić je prije svega Isusov rođendan, dan kada je Bog uzeo tijelo čovjeka i spustio se na zemlju kako bi umro za naše grijehe, da možemo imati vječni život u Njemu. Na dan Njegova rođenja svo nebo i anđeli slavili su veliko Božje djelo imajući na umu proročanstvo koje će to novorođenče ispuniti. 

Svi ljudi, bez obzira bili oni vjernici ili ne, slave Božić, no mi kao Božja djeca ne smijemo dopustiti da se on pretvori u ukrase i poklone. Božja milost prema nama je neopisiva i nema veće ljubavi od one koju je pokazao predajući Svoga Sina za nas grješnike: „Poput ovaca svi smo lutali i svaki svojim putem je hodio. A Jahve je svalio na nj bezakonje sviju nas“ (Iz 53,6). 

Mi smo svi kao izgubljene ovce, a Isus je naš dobri pastir. On ostavlja devedeset i devet ovaca kako bi otišao po jednu zalutalu. Isus je svjetiljka našim stopama i svjetlost na našem putu. Bez Njega se gubimo u mraku. On je naš Kralj, Mesija, Izbavitelj, Spasitelj i Gospodin i trebamo Ga slaviti u svakom trenutku našega života. 

Ljudi često zaboravljaju da Isus opominje da ne budemo mlaki (Otk 3,15-16), jer Bog traži od nas da Mu se u potpunosti predamo. Mi sami, bez Boga, ne možemo držati Zakon i doći u Kraljevstvo nebesko: „Ta tko sav Zakon uščuva, a u jednome samo posrne, postao je krivac svega“ (Jak 2,10). Zato nam treba Isus i njegova savršena žrtva na križu koja otkupljuje sve naše grijehe.

„Jer plaća je grijeha smrt, a dar Božji jest život vječni u Kristu Isusu, Gospodinu našemu“ (Rim 6,23). Spasenje je dar Božji i odbaciti ga bilo bi pogubno. Niti jedan od nas nije dovoljno dobar i dostojan za našeg Boga, zato nam treba Božja milost: „Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi, Božji je to dar! Ne po djelima, da se ne bi tko hvastao“ (Ef 2,8-9). 

Božić je vrijeme darivanja poklona, no zaboravljamo da smo najveći već dobili, a to je Isus Krist, naš Put, Istina i Život, naš Alpha i Omega, naš Bog. Na nama je hoćemo li primiti taj predivan dar spasenja i slaviti Kristovo ime, njegovo rođenje i najveći dar koji nam je ostavio, njegovo uskrsnuće. Ja zato za ovaj Božić odlučujem biti Kristov vjerni sluga. Odlučujem se iskreno i u tišini prisjetiti što zapravo slavimo na taj veliki Dan.

MISIJA / MIA MORAČA

http://misija.slobodnadalmacija.hr/bastina/clanak/id/37295/Mia-Moraca-o-Velikom-Danu-Najveci-smo-dar-za-Bozic-vec-dobili-a-to-je-Isus-Krist-nas-Bog-i-Spasitelj

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Pročitano 2393 puta

Komentirajte prvi!

Napiši komentar

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.