021 782 530

Petrova 10, 21000 Split

Obitelj (4)

Srijeda, 22 Srpanj 2015 05:18

Biblijske osnove obitelji

 

Temelji su uzdrmani. Nema nikakve sumnje da su vrijednosti i običaji našeg društva pod napadom sa svih strana. Temeljni principi i stare tradicije dovode se u pitanje. Mladi odbacuju stare običaje – i one dobre i one loše. Neke stare običaje i treba odbaciti. Budimo načisto o tome jer mnogi stari običaji nisu ni približno biblijski.

Utorak, 21 Srpanj 2015 19:17

Komunikacija na prvom mjestu

Komunikacije na prvom mjesto

U drugoj polovici Poslanice Efežanima Pavao razmatra različite odnose između kršćana. Počevši od retka 5,22, obraća se ženama, a potom (r. 25 i dalje) i njihovim muževima. Opisuje temeljne uloge i odnose među njima. U sljedećemu poglavlju govori prvo djeci (r. 1), a nakon toga i njihovim roditeljima.

Utorak, 21 Srpanj 2015 19:14

Nada i pomoć za vašu obitelj

Nada i pomoc

Ima nade i postoji pomoć za vašu obitelj. Danas se mnogo govori o neuspjehu. Pastori, sociolozi, psiholozi i mnogi drugi govore nam da je institucija obitelji doživjela neuspjeh, da su roditelji kao takvi poželi neuspjeh, da vladini programi za rješavanje problema kriminala i delinkvencije nisu uspjeli, ali i da je kršćanska crkva doživjela neuspjeh. Stoga nije nikakvo čudo kad se ponekad čak i kršćani zapitaju ima li uopće ikakve nade za rješavanje problema njihova doma.

Utorak, 21 Srpanj 2015 19:09

Dom usmjeren na Krista

Je li u današnjemu svijetu nevolje i grijeha moguće živjeti u domu koji je usmjeren na Krista? Ako ste kršćanin, onda se ovaj problem tiče i vas. Možda vas ovo pitanje posebice muči jer ste svjesni da vaš dom ne odgovara ovom opisu. Ako je tako, to nipošto ne znači da ste vi i vaš dom jedini izuzetak. U skupini ste s mnoštvom drugih kršćana koji će vam u trenutku iskrenosti reći da se i oni suočavaju s istim problemom. Nemojmo se zavaravati. Nažalost, kršćanski domovi većinom ne udovoljavaju biblijskim normama i svi smo mi toga svjesni.

Novo u trgovini

10,00 HRK
9,00 HRK po komadu za kupovinu najmanje 20
8,00 HRK po komadu za kupovinu najmanje 100
6,00 HRK po komadu za kupovinu najmanje 200
Kalendar "ZRAKE SVJETLOSTI" 2018.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.