Srijeda, 03 Veljača 2021

6. veljače

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kada se [slijepac] približi, upita ga [Isus]...
Luka 18,40

Divan je to posao ljude dovoditi k Isusu!


Tako smo spretni u zavođenju drugih. Gotovo je jezivo kako jedni druge bodrimo ići putem grijeha i nevjere.


A kako je ovdje sve drugačije! Ovdje se ljudi, čija imena uopće ne znamo, trude da jednog slijepog prosjaka dovedu k Isusu.
Za jednog kršćanina to je najomiljeniji posao.


Grof Zinzendorf bio je prvi koji je poslao misionare u svijet da bi naviještali Isusovo ime. Njegovo srce gorjelo je, kao što se znao izraziti, "da bi Janjetu priveo duše". A kad se približavao smrti, svojim prijateljima baroknim jezikom onog vremena pun radosti rekao je: "Koje li veličanstvene karavane iz naše ekonomije koja već stoji pred Janjetovim prijestoljem!"


Sada se ne bismo trebali zadržavati nad jezičnim izričajem koji se u naše vrijeme više ne koristi i ne razumije. Radije bismo se trebali upitati: "Je li iz naše 'ekonomije' ijedan čovjek već priveden Gospodinu Isusu?"


Barem jedan jedini?!


Jako brzo znamo reći: "Ah, pa to je stvar propovjednika i svećenika!" Kakve li zablude! Prvi kršćani o kojima Biblija izvještava znali su to mnogo bolje. Doznajemo da su zbog žestokog progona morali bježati iz Jeruzalema. O njima nam Biblija kasnije ovako govori: "Oni dakle što su se raspršili obilazili su navješćujući Riječ." Bili su to nepoznati ljudi, jednostavni kršćani kojima je srce gorjelo zbog spasenja Božjeg u Isusu Kristu.

 

Gospodine, oprosti svojim kršćanima njihovu tromost i učini od nas svoje svjedoke! Amen.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Pročitano 1200 puta

Komentirajte prvi!

Napiši komentar

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.